lördag 19 juli 2014

Israelisk statsterror

I april i år kidnappade terrorgruppen Boko Haram 200 skolflickor i nordöstra Nigeria. Ett illdåd som gav upphov till ett välförtjänt ramaskri av vrede i världen. Bl.a. gick utrikesminister Carl Bildt ut med en debattartikel i SVT Opinion den 16 maj som illustrerades med en bild på honom själv hållande ett plakat med texten: "Bring back our girls". Detta som ett led i den kampanj som hade initierats av Michelle Obama- president Obama's hustru -, som någon tid dessförinnan hade gått ut i pressen med ett liknande plakat med samma text. 

I den militära offensiv mot Gaza som den israeliska militärmakten påbörjade för ett par veckor sedan har hitintills 264 människor dödats. Enligt FN:s beräkningar är ca. 80% av offren civila, därav 50 barn. 

Jag förväntar mig nu, vilken minut som helst faktiskt, att den svenske utrikesministern Carl Bildt publicerar sig själv med bild där texten självklart lyder: "Save our children in Gaza".   

Av någon anledning tvivlar jag nu på att detta kommer att ske. Eftersom någon liknande publicering från Vita Huset ännu inte sett dagens ljus, så finns det ju inte någon rimlig anledning för Carl Bildt att agera i saken.

Svensk utrikespolitik i ett nötskal.

      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar